17 Ocak 2013 Perşembe

Sıradaki James Bond Kim Olsun?

Daniel Craig kesinlikle en sevmediğim James Bond. Hatta  o kadar sevmiyorum ki son James Bond filmi Skyfall'u sinemada izlemedim. 3 tane James Bond filminde oynadı şimdiye kadar.




Gelecek 2 filmde de oynayacağı söyleniyor. Keşke başka bir aday düşünselerdi. Böyle düşünen çok olacak ki pek çok internet sitesinde anketler düzenlendi yeni James Bond kim olsun diye. Öne çıkan isimler şunlar:

Tom Hardy
Kafamdaki Bond imajına uymuyor açıkçası. Onu Bond olarak görmek isteyen çok kişi var. Olursa Daniel Craig'den daha iyi Bond olur ama yine de beni tatmin etmez.


Richard Armitage
 Çok güzel olur diye düşünüyorum. Zira kendisinin pek çok filmde casus olarak oynamışlığı var ve kendisine bu rolü çok yakıştırıyorum.


Gerard Butler
Anketlerde çıkan diğer bir isim. Ama yeterince Bond karizmasına sahip değil. Romantik filmlere daha uygun bence tipi.


Hugh Jackman
Olmasına olurmuş da kendisinin çok fazla popüler olmasının bu rolü alması önünde engel olduğunu düşünüyorum. Çok zor onun yeni Bond olması. Lakin olmasını isteyen de çok.


Christian Bale
Batman ile fazla özdeşleştiğinden Bond olma ihtimalini zayıf görüyüyorum.





Biliyorsunuz ki James Bond bir İngiliz ajanı, 183-185 boylarında ve siyah saçlı ve mavi gözlü olduğu tasvir edilir. Daniel Craig'in bu kadar tepki görmesi de bundandı aslında. Her insanın kafasında mevcut olan Bond imajından uzak olduğu aşikar. Alışıp çok sevenler de oldu, sıradaki Bond'un kim olacağını düşüneneler de.
Şimdilik Daniel Craig Bond olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor. Ancak insanların gönüllerinde yatan isimler aşağı yukarı böyle.

9 yorum:

  1. Biliyorsunuz ki James Bond bir İngiliz ajanı, 183-185 boylarında ve siyah saçlı ve mavi gözlü olduğu tasvir edilirden yola çıkarsak Gerard Butler en uygunu. Gerard Butler her ne kadar romantik - komedi filmlerinde daha fazla rol almış olsa bile çok yönlü bir oyuncudur. Altından kolaylıkla kalkabilir.

    Her ne kadar vampir rollerinde oynaması hoşuma gitmesede bu tasvire Robert Pattinson'da uyuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi tercihler çoğaltılabilir. Ama ben anketin üst sıralarında çıkanları paylaştım. Kişisel bir paylaşım değil yani.
      Gerard Butler'a gelince nedense James Bond karizması göremiyorum kendisinde. Bu yorum tamamen kişisel tabi :)

      Sil
    2. Kişisel paylaşımınızda olabilir. Orada bir sorun yok. Beğenme konuları göreceli bir kavram. Mesela Gerard Butler 2-3 yıl önce bana göre baya bi karizmatikken son bir yılda tipini bozdu. Düzeltilirse neden olmasın diyorums adece.
      Onun haricinde tabii ki tercihler çoğaltılabilir. Ama James Bond'ın çocuk görünüşlü olmaması lazım. Örnek olarak Andrew Garfield 1983 doğumlu ve 1.83 boyunda ama malesef çocuk görünüşlü. Robert Pattinson'ın da olabilir dememin nedeni tamamen yaşından büyük durması. Biraz şekliyle oynandığında Bond'da ki karizmatikliğe ulaşabilir.
      Gerçi Daniel Craig'in bir iki Bond filmi anlaşması daha var diye biliyorum. Ondan sonrada zaten diğer oyuncular baya yaşlanmış oluyor. Malum film çekimleri uzuyor ve vizyona girmesi o iki filmin 4 yılı bulma ihtimali var. Bu durumda genç kuşak ingiliz oyunculara iş düşünüyor.

      Sil
    3. 10 sene içinde olabilir. O salaşlıktan kurtulursa, zira Bond olmanın koşullarından biri de normal hayatında da benzer profil çizmesi.

      evet Daniel Craig'in 2 filmlik anlaşması daha var. tahmini 6-7 sene daha o Bond olarak kalacak. Sonrasında neler olur bilinmez.

      Bu tarz anketler genelde Daniel Craig'i Bond yapanlara tepki mahiyetinde yapılıyor. Ama pek umursadıkları yok anlaşılan :)

      Sil
    4. Para kazandıkları sürece umursayacaklarını sanmam. Zaten son film -şuan için- en çok izlenen filmlerden birisi oldu. Tam yol devam derler.

      Sil
  2. aradan baya zaman geçmiş ama yinede fikrimi belirteyim :) benim adayım John Barrowman.1.83 boyunda esmer İskoç asıllı Amerikalı oyuncu..torcwood ve doctor WHO dizilerinde oynadı..

    YanıtlaSil
  3. Abi neden kimse Clive Owen dan bahsetmiyo acaba! Bende Daniel a alışamayanlardanım. Bikere adamda Bond karekterinde alışılagelmiş her durumda espri yapabilme potansiyeli yok, bir ikincisi gülmek yakışmıyo adama ve sarışın Bond mu olur. Fazla gergin, fazla sert tavırlar ön planda. Cliveın hakkını yediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Clive Owen açıkçası hiç aklıma gelmemişti. Ama Daniel Craig'den çok daha iyi bir Bond olacağına eminim.
      Bond karakterini resmen yeniden yarattılar. Ama kesinlikle olumsuz bir yenilik oldu bu.

      Sil