19 Ocak 2013 Cumartesi

Azog'u Nasıl Bilirdiniz?

Kitapları okuyanlar bilir. Azog filmde anlatıldığından çok daha başka bir hikayeye sahip.

Azog Moria'daki orcların lideridir  ve yüce bir savaşçı olarak anılır. Balrog Moria'yı ele geçirince oraya hiçbir cüce girememiştir ta ki Thror'a kadar. Thror'un bu girişiminin ardından büyük orc-cüce savaşı başlar. Ve Thror bu savaşta öldürülür.

Azog Azunulbizar Savaşı'nda cüce Dain tarafınsan katledilir. Thror'un oğlu Tharin ise bu savaştan sonra tek gözünü kaybeder.

Görüldüğü gibi olaylar filmdekinden epey farklı, Thorin'in adı bile geçmiyor Azog olayında. Filmde ise Thorin tarafından tek kolu kesilen ve intikam peşine düşen bir Azog görüyoruz. Filmde şunu çok merak ettim, Thorin neden onu öldürmedi ve diğer cücelerin onu esir almasına izin verdi? Saçma buldum bu kısmı baya.

Azog filmde CGI denilen yöntemle hayat buluyor. Yani aktör belirli noktaları işaretlenmiş bir tulum giyiyor. Mimiklerini çekmek için başına bir kamera yerleştiriliyor. Ve çekim gerçekleşiyor. Aynı Gollum'da olduğu gibi. Bu çekimler Spartacus'ten Crixus rolüyle tanıdığımız Manu Bennett tarafından gerçekleştirilmiş.


Thorin ile savaşma sahneleri,

Aynen böyle çekilmiş:


Ve ortaya bu hareketler ve mimikler bilgisayar ortamında Azog'a dönüştürülmüş. Keşke CGI değil de makyaj ile yaratılsaydı Azog karakteri. CGI'ın ruhsuzluğunu sevmiyorum. Bilgisayar oyunu hissi veriyor insana.


( gifler Tumblr'da nighr adlı kullanıcıdan alınmıştır.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder