30 Ekim 2013 Çarşamba

Henry Cavill Dosyasını Açıyorum: Filmler


 Henry Cavill 5 Mayıs 1983 İngiltere doğumlu, tam adı Henry William Dalgliesh Cavill. 5 çocuklu bir ailenin 4. çocuğu. Annesi bankacı, babası borsacı. İçindeki oyunculuk isteğini okulda oynadığı piyeslerde keşfetmiş.

Henry Cavill üzerine kitap yazılmış bir adam. Herkesin çok çok iyi bildiği Twilight serisindeki Edward Cullen aslında Henry Cavill düşünülerek yazılmış. Stephanie Meyer Cavill'e olan hayrınlığından yola çıkarak yaratmış Edward Cullen'ı. Ama gel gör ki film aşamasında liseli Edward Cullen için yaşlı mı olur diye düşünülmüş. Açıkçası Cavill de pek sıcak bakmamış. Kaderinde Superman olmak varmış adamın.


Stardust Hendy Cavill'in yer aldığı ilk yüksek bütçeli ve beğenilen filmlerden biri oldu. Filmde oldukça ilginç bir karaktere can verdi. Kim derdi ki bu adam günün birinde Superman olacak. İşte sarı saçlı Humphrey:


 Henry Cavill'in sinemadaki diğer ciddi işlerinden biri Woody Allen'ın Whatever Works filmi oldu. Filmde Melody( Evan Rachel Wood)'nin sevgilisi Randy'ye can verdi.

Micheal Fassbander ve Dominic Purcell ile birlikte rol aldıkları Town Creek istenen sesi getiremedi. 

Ve The Tudors. En güzel dönem dizilerinden biri. Bu diziyle Henry Cavill resmen parladı. Pek çok insan onu keşfetti. Ben de onlardan biriyim. Dizide Charles Brandon karakterine can verdi. Bu adamın eski işlerini bir izleyeyim diyorsanız. Tavsiyem The Tudors ile başlamanız.

Immortals Henry Cavill'in öne çıkan filmlerinden. The Fall'ın yönetmeni Tarsem Singh'in filmi. Cavill filmde Theseus'u canlandırıyor. Mitoloji seviyorsanız üstüne de Henry Cavill seviyorsanız mutlaka izleyin derim ben. Yönetmen Tarsem Singh Henry Cavill ile ilk görüşmelerinde kendisine açıkça çok mükemmel bir vücuda sahip olması gerektiğinin şart olduğunu söylemiş. Hatta 6 pack değil 8 pack'in olacak demiş ( bizim şu baklava dediğimiz kaslar :)) Henry Cavill'in 8 aya yakın vücut çalışmasının sonunda vücudunda yalnızca %6 oranında yağ kalmış. Henry Cavill bu vücuda ulaşmak için hiç ağırlık kaldırmamış. Tabata style denilen bir yöntemle bu vücuda kavuşmuş. Çünkü kasların doğal görünmesi istenmiş.


The Cold Light Day Henry Cavill'in Bruce Willlis ile başrol oynadığı 2012 yapımı bir film. Yönetmen Mabrouk El Mechri Henry Cavill ile Immortals'ın çekimlerinin bitmesinin akabinde görüşmüş. Rol için uygun olduğunu ancak fazla kaslı olduğu için normal bir erkek vücuduna dönüp dönemeyeceğini sormuş. Henry de 6 aylık bir sıkı yeme diyeti ile kilo almış bu hale gelmiş :)


Ve Man of Steel. Supermanim, Clark Kent'im. Henry Cavill'i tüm dünyanın tanımasını sağlayan film tam olarak bu. Nasıl olmasın adam resmen Superman yahu
. Henry Cavill Superman rol için kendisine söylenen "sana steroid verelim bir güzel şişirelim" temalı her teklifi reddetmiş. Digital şişirme efekti de istemem demiş. Ve aylarca çalışıp Superman vücuduna kavuşmuş. 


Ve gelelim yolda olan filme. Bir Guy Ritchie filmi olan The Man From U.N.C.L.E. Başroller Hugh Grant ve Armie Hammer ile paylaşıyor. Filmin çekimleri İtalya'da devam ediyor. Henry Cavill filmde bir CIA ajanını canlandıracak. Bu rolden sonra da James Bond'a iyice göz kırpacak. Henry Cavill en olası James Bond adayı olarak görülüyor şu sıralar.



Henry Cavill bu zamana kadar hep iyi yönetmenlerle ve iyi oyuncularla çalıştı. Şans mı yoksa gerçek bir başarı mı bu zamanla belli olur. Az ama öz iş yapıyor şimdilik. Abuk subuk bir filmde oynamışlığı yok. Her rolün adamıyım demeye çalışıyor bana kalırsa. Ne zaman romantik filmlere teslim olacak göreceğiz. Şimdilik yokum diyor :)

Aşk hayatı için buraya tık tık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder