15 Ocak 2013 Salı

Oğluna Bak Babasını Al ( Legolas vs. Thranduil)

Yine bir Tolkien karakteri incelemesi daha. Daha doğrusu karakterlerin Peter Jackson yorumunu incelemek desek daha doğru olur. Zira filmlerdeki halleri üzerinden gideceğim.

Legolas Greenleaf, nasıl unuturuz ki seni. The Lord Of the Rings üçlemesinin pek şahane elfi, Gimli ile sürekli atışan, Aragorn'un dürbünlüğü görevini üstlenen ( elf gözlerin ne görüyor Legolas?), kara kaşlı sarı saçlı elfimiz. 





Legolas yetmezmiş gibi bir de babası Thranduil çıktı karşımıza. The Hobbit An Unexpected Journey'de yalnızca 10 saniye gördük ama gelecek iki filmde öne çıkacak gibi görünüyor. Son filmde ise Legolas ile birlikte boy gösterecek Thranduil.



Legolas'ın babası olan Thranduil kitaptan hatırlanacağı üzere pek sevimli bir elf değil. İlk filmde de gördük, zor durumdaki cücelere sırtını dönüp gitti.



Thranduil'in Ortadünya'daki hikayesi ikinci çağa dayanıyor. Üçüncü çağ'ın başında Kuytuorman'ı kurarak lider oluyor. Cücelerin Erebor'u geri almak için giriştikleri mücadelede onlara deyim yerindeyse köstek oluyor. Kitapta hazinelere olan düşkünlüğü ile tasvir edilir.

Filmde Thranduil'i Amerikalı aktör Lee Pace canlandırıyor. Gelecek filmlerde efsane bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. Çünkü ilk filmdeki 10 saniyelik performasında bile yeterince başarılıydı.


Peter Jackson'ın Lee Pace'i tercih etme sebeplerinin başında aktörün The Fall'daki performansı geliyormuş. Böylece diğer kara kaşlı elfimize kavuşmuş olduk. Ben diyorum ki oğluna bak babasını al. Üzgünüm Legolas.


3 yorum:

  1. Thranduil çok karizmatik olmuş. 2. filmin fragmanında beğendim onu.

    YanıtlaSil
  2. Cok harika olmuş legolas ı geçti cok yakışıklı bir aktör zaten onun fanıyım :)

    YanıtlaSil
  3. Cok harika olmuş legolas ı geçti cok yakışıklı bir aktör zaten onun fanıyım :)

    YanıtlaSil