24 Ocak 2013 Perşembe

Andy Whitfield'sız Spartacus Olmaz

Andy Whitfield öleli neredeyse 2 sene oldu. Ama onun olduğu Spartacus bölümlerini hala unutabilmiş değilim. Bence efsaneydi. Andy ölünce yeni bir Spartacus seçildi ve diziye onunla devam edildi. Ama olmadı işte. Onun da anısına diziyi bitirmek en iyisiydi sanki.


Hep şu konuşuldu. Bu kadar sağlığına dikkat eden, sürekli spor yapan bir insan nasıl kansere yakalandı? Verilen cevaplardan biri Andy'nin spor yaparken kas gelişimi için aldığı ek ürünlerdi. Bu ürünler daha iyi bir vücuda kavuşmanızı sağlıyor ama sağlığınız ne oluyor? Tabi kesin bir cevap yok. Bunlar sadece ihtimaller. Ama deyim yerindeyse dağ gibi adam kısa bir sürede eridi gitti.

Andy Whitfield ve çocukları






Andy'ye kanser teşhisi konulduğunda süreçle ilgili ufak bir belgesel de yapılmış. "Be Here Now" adını taşıyor belgesel, bu sözü Andy koluna dövme olarak da yaptırmış. Bu mini belgeseli duygusal olanların izlememesini tavsiye ediyorum.



Andy aklıma geldi çünkü Spartacus: War of the Damned'in primier fotoğraflarına denk geldim. Yeni sezon başlıyormuş. Andy'siz Spartacus'ü izlemedim daha doğrusu izleyemedim. Keşke dedim o fotoğraflarda olsaydı. İlgilenenler için yeni sezon premier fotoğrafları şöyle:

Yeni Spartacus Liam McIntyre ve nişanlısı

Crixus yani Manu Bennett

Ve dizinin kadın oyuncuları


Diziyi izleyenlere saygım sonsuz ama benim için tek Spartacus var. Bu da kanıtı:


8 yorum:

  1. Andy Whitfield hayatını kaybettiğinde baya şaşırmakla birlikte üzüldümde. Ondan sonra bende diziyi bırakanlardanım. Ama malesef şu sektörde herşey para olduğundan diziyi uzattılarda uzattılar. Tadında bırakmak en iyiysiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten para için uzuyor ama kimse eskisi gibi izlemiyor diziyi. Ben yeni Spartacus'e hiç ısınamadım.

      Sil
  2. Epey abartmışsınız. Yani tamam adamın ölmesine üzüldüm devam etse iyiydi de bu dizi zaten kimsenin "Amma da güzel rol yapmışlar, herif yetenekli." diye izlediği bir dizi değil ki. Bu dizi içerdiği kan, vahşet ve cinsellik dolayısıyla insanlarda yarattığı heyecan dolayısıyla izleniyor. Sanki bir sanat eseriymiş gibi değerlendirmek anlamsız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şahsi bir görüş bu sadece. Siz de seviyorsanız eğer yeni bölümleri ciddiye almanıza gerek yok. Ama dizinin izlenme oranlarından ciddi düşüş oldu bildiğim kadarıyla. Bir oyuncu öldükten sonra hiçbir dizide yerine gelen başkasının onu ikame edebileceğini düşünmüyorum. Bir eksiklik her zaman oluyor.

      Sil
  3. izlenmezdi zaten whitfielddan sonra ilk bölümüne bir bakayım dedim ı ıhh olmamış..
    huzuru yerindedir umarım.

    YanıtlaSil
  4. Blood and Sand'i gecen ay seyrettim ve 6.bolumdeyken, kimmis bu oynayan cocuk diye sozluge baktim. Bakmaz olaydim. Hayatimda uzun zamandir ilk kez bir film/dizi karakterini bu kadar cok sevmis, vermek istedigi tum duygulari hissedebilmistim. Cok yakisikli olmasinin yani sira, ayni zamanda o donemin erkeginin yasadigi gel-gitlerini, kas gucu ve stratejiler arasinda cektigi acilarin intikamini almak icin icindeki istegi harika yansitmisti. Ayrica gercek hayatta da cok iyi bir insanmis, esinin yazdiklarindan ve videolardan bu belli. Huzur icinde yatsin demekten baska bir sey gelmiyor elden.

    Diziye gelecek olursak, esimle devam sezonunu izlesek mi izlemesek mi kavgasi icindeyiz. Yeni Spartacus'e ben asla isinamayacagim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Andy Whitfield gerçekten de Spartacus'ü çok iyi canlandırmıştı. Çok erken oldu ölümü. Ölümünden sonra dizinin bitmesi gerektiğini düşünüyordum. Kim gelirse gelsin, gelen kişi ne kadar yakışıklı olursa olsun hep bir eksiklik olacak. Zaten son sezonmuş sanırım. Daha fazla cıvıtmadan bitirsinler.

      Sil