10 Şubat 2013 Pazar

2013 BAFTA Ödül Töreni

BAFTA Ödül Töreni başladı. Londra'da düzenlendiği için eş zamanlı olarak takip edebiliyorum. 




Kırmızı halıda ilk görünen Jennifer Lawrence oldu.  Elbisesinin üzerine giydiği enteresan bir ceketle göründü ilk olarak, sonrasında içeri girince çıkardı. ( bu önlemi almasının sebebi, Londra'nın şu an yağmurlu olması ve yakın zamanda zatürre geçirmiş olması büyük ihtimalle)

Ceketin çıktığı hali ise şöyle:


Life Of Pi'ın harikalar yaratan oyuncusu Suraj Sharma.

Henry Cavill ve boksör sevgilisi Gina Carano ( Henry Cavill artık kırmızı halılarda şu kasıntı bakışı atmadan poz verse ya)


Hugh Jackman ve eşi ( ve eşinin korkunç ayakkabıları)

Ben Affleck Argo filmine yapımcılık yapan George Clooney ile kırmızı halıda, diğer tarafta eşi Jennifer Garner.


 Kocaman gülümsemesi ile Anne Hathaway. Bakalım ödülü kapabilecek mi :)

Mavi elbisesi ile şahane görünen Jessica Chastain

Amy Adams da Elie Saab Couture elbisesi ile çok şık görünüyor.

Rengi kendisine çok yakışan Dior elbisesi ile Marion Cotillard



Kazananlar şöyle:

En iyi film: Argo (ne çok ödül verdiler şu Argo'ya ya)
En iyi yönetmen: Ben Affleck ( Argo)
En iyi kadın oyuncu: Emmanualle Riva( Amour)
En iyi erkek oyuncu: Daniel Day-Lewis (Lincoln)
En iyi yardımcı kadın oyuncu: Anne Hathaway( Les Miserables)
En iyi yardımcı erkek oyuncu:Christopher Waltz( Django Unchained)
En iyi görsel efekt: Life Of Pi
En iyi Saç ve Makyaj: Les Miserables( kesin Hobbit alır diyordum, şaşırdım açıkçası)
En iyi müzik: Skyfall( Adele faktörü)
En iyi görüntü yönetimi: Life Of Pi
En iyi İngiliz filmi: Skyfall

kaynak: tık tık

9 yorum:

  1. En iyi kadın oyuncu ödülünü Jessica Chastain veya Jennifer'ın kazanmaması sürpriz oldu benim için.
    Grammy'nin ünlülerine bakınca BAFTA ilaç gibi geldi. Gerkes göze hitap ediyor.
    Marion Cotillard'in giydiği elbisede bana Jennifer'ın SAG'da giydiği elbiseyi anımsattı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jennifer Lawrence alır diyordum ben de. Ama ödülü alan oyuncunun Amour'daki performansı da şahane. Büyük ihtimalle Oscar'ı da ona verirler.

      Marion Cotillard'ın elbisesi ile Jennifer Lawrence'ın SAG'da giydiği aynı tasarımcıya ait yani Dior'a ve evet kesimler benziyor. Jennifer'ınkinde de böyle bir tül detayı vardı. Merdivenleri çıkarken görülüyordu.

      Sil
    2. Amour'u ben o kadar beğenmedim. Herkes aşk aşk demiş ama bana biraz vefa veya merhamer gibi gelmişti. Tabii avrupa kesimi o duyguları bilmediğinden aşk damgası vurmuş olabilirler.

      Gerçi Emmanualle Riva'nın yaşı geldi geçiyor. Yanlış hatırlamıyorsam bu ilk oscar adaylığı. Gençler siz oturun yerinize daha çok adaylık alırsınız diyebilirler. Jessica Chastain ve Jennifer'ın bu ikinci oscar adaylıkları.

      Sil
    3. Filmi ben de beğenmedim. Ama kadın çok iyi oynamış bu da bir gerçek. Hatta kesin filmin adı bir ironiyle konulmuştur. Bunun aşk olduğunu düşünüyor olamazlar demiştim kendi kendime.

      O mantıkla hareket edersek evet gençler daha çok alırlar diye düşünülüyor olabilir. Emmanualle Riva bu bakımdan ödülü alabilir. Ama film en iyi film oscarını alamaz, almamlı.

      Sil
    4. Sanırım bu bizim ülkeye böyle gelmiş. Bakıyorum izleyenlerin çoğu aynı şeyleri söylüyor. Bu aşk değil yılların getirdiği vefa diye ama işte avrupa'da adını aşk koymuşlar veya dediğiniz gibi ironi yapmışlar.

      Emmanualle Riva'yı severim. Gerçekten güzel oynamış evet. Ödülü almasınada bişe diyemem. Haketti. Hatta belki altın küre'yide alır demiştim olmadı. Kışın yapılan bir önemli törenden alması lazımdı. Kısmet BAFTA'ya imiş.

      Bu yıl oscar zaten aştı kendisini. En iyi yönetmen kategorisinde o kadar iyilerini çıkarttıki geriye bişe kalmadı ama buna rağmen sanmıyorum Amour'un film ödülünü alacağını. Şu sonuçlara göre Argo önde gibi geliyor. O olmazsa Lincoln olur gibi gibi.

      Sil
    5. Lincoln'ün almasını istemeyenlerdenim. Hatta alırsa büyük hayalkırıklığı olur benim için. Genelde Oscar öncesi ödül törenlerinde tüm ödülleri toplayan filmler Oscar'dan eli boş dönüyor ama bilmiyorum bu sefer ne olur.

      Sil
    6. Bakalım Oscar şaşırtacak mı bizi. Şuan için iki film ön planda. Argo ve Lincoln. Açıkcası bende Argo'nun almamasından yanayım. Beklediğimden çok basit çıktı film. Alan Arkin'ın meşhur olan repliğine neden bu kadar çok adaylık verirler anlamam.

      Açıkcası benim almasını istediğim filmler Les Miserables, Django Unchained ve Silver Linings Playbook. Bu 3 filmden herhangi biri olsa itiraz etmem :)

      Sil
    7. Benim istediklerimin arasında Life of Pi da var. Silver Linings Playbook'un önce kitabını okuduğum için filmde biraz hayal kırıklığına uğradım. Çok değiştirmişler çünkü. Ama türünün en iyilerinden biri yine de.

      Merakla bekliyorum Oscar gecesini :)

      Sil
  2. Jennifer lawrence accayip kuğl oluş yahu. o cekete ayrıca bittim.

    YanıtlaSil