1 Ağustos 2013 Perşembe

Günümüzün Masal Kahramanları: Prens William ve Kate Middleton





Catherine Elizabeth Middleton 9 Ocak 1982 Berkshire doğumlu, havaalanı görevlisi bir baba ile hostes bir annenin çocukları, %0 royal olan bir kadın. Bir erkek bir de kız kardeşi var.

Lise'de her genç kız gibi odası posterlerle süslü. Ama ilgisini en çok yaşıtı Prens William çekiyor. William'ın gazeteden kesilmiş fotoğrafı da yatağının baş köşesinde asılı. Söylediğine göre lisedeyken hiçbir zaman onunla evlenebileceği aklından geçmemiş, sadece hayranlık duyuyormuş.



Kate oldukça pozitif, gülmeyi seven, eğlenceli, komik bir genç kız. William onunla çok eğlendiklerini, saatlerce güldüklerini evlendikten sonraki röportajlarından birinde söylüyor.


Lise mezuniyetinin ardından tarihe olan ilgisi sebebiyle St. Andrews Üniversitesi Sanat Tarihi bölümüne başvuruyor. Orada hiç beklemediği bir sürpriz ile karşılaşıyor. Prens William da aynı sene aynı bölüme başlıyor. Kate tabiki bir ergen gibi düşünüp hemen çocuğun üstüne atlamıyor. Hani birini çok beğenirsiniz ama "bu bana bakmaz ya" dersiniz ya Kate de öyle diyor. Hiç aklından bile geçmiyor. Prens William onun için sadece okulun ünlü çocuğu durumunda.


2001 yılında aynı okulda olmaları, aynı dersleri almaları sebebiyle yavaş yavaş muhabbet kurmaya başlıyorlar. Kütüphanede karşılaşmalar, ders notu paylaşmalar şeklinde ilerleyen bir ilişkiden ibaret ama bu. Derken bir yardım defilesi için Kate arkadaşının tasarladığı elbiseyle defileye çıkıyor. Bu defileyi Kate'in çıkacağından habersiz olan William da izliyor. Ve söylenene göre William için şimşeklerin çaktığı an tam olarak o defile. Şimdi defiledeki Kate'in görüntüsüne bir bakalım:



Bu olayın ardından arkadaşça muhabbetleri devam ediyor. Hatta bölümünden memnun olmayan William'a Kate sürekli moral veriyor, dersler konusunda yardımcı oluyor. Derken okulda sürekli birlikte takılan 6-7 kişilik bir grup oluyorlar. Ve bu grup William için tahsis edilen özel yurtta kalmaya başlıyor. Ne William Kate'e açılıyor ne de Kate William'a. Kate bu sırada üniversite'de düzenlenen pek çok partiye katılıyor. William da bu durumu kıskanıyor.


Derken William yurtta birlikte kaldıkları tüm arkadaşlarını bir şekilde uzaklaştırmayı başararak, Kate'e sürpriz bir yemek hazırlıyor ve o gece duygularını açıklıyor. İlişkileri böylece başlıyor.


İlk tatillerini 2004'te İsviçre'de kayak yaparak geçiriyorlar. Dergiler fotoğrafları "William nihayet kendine kız buldu" manşetleriyle duyuruyor. 


Çıkan haberlerden sonra kimseden kaçmamaya başlıyorlar. Artık aşklarını herkes biliyor. Bu üniversite'de çekilmiş bir fotoğraf.


İlişkinin en sıkıntılı safhası Kate ile William'ın ailelerinin tanışması oluyor. Kraliçe Elizabeth kraliyet kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir kadın. Ve William'ın royal olmayan bir kızla ilişki yaşamasına hiç sıcak bakmıyor. Tamamen halktan olan biri ona göre bir prensle evlenemez. Ailelerin tanışmasının da Kate'in ailesinin konuşma dilinin kraliyete uygun olmadığı gerekçesiyle sıkıntılı geçtiği iddia ediliyor. Yani tam anlamıyla zengin oğlan, fakir kız ve oğlanın ailesinin istememesine  rağmen  sürüp giden bir aşk.

2005 yılında William'ın babası Prens Charles'ın Camilla Parker Bowles ile olan nikah törenin ardından çıktıkları tatile William ile birlikte gidiyor.


Kraliçe buna hala geçici heves olarak bakıyor. Ayrılmaları konusunda baskı yapıyor. Baskılar ayrılığı da berbaberinde getiriyor. 2007 yılında çift ayrılıyor. Ayrıldığı dönemde William 30 yaşına kadar evlenmek istemediğini söylüyor. İngiliz basını da Kate'e "Waity Kate" lakabını takıyorlar. Ayrılık dönemi Kate için oldukça kötü geçiyor. Kate pek çok gece klubünde görüntüleniyor. Büyük ihtimalle çok eğleniyormuş imajı çizmeye çalışıyor. 


Kate'in bu dönemde bir aksesuar dizayn mağazasında çalışması kraliçe için eksi bir not olarak görülüyor. Hem royal olmamasını, hem anne babasının mesleklerini hem de Kate'in mesleğini küçümsüyor. Kraliçenin tüm ısrarlarına rağmen William onu dinlemiyor ve Kate ile tekrar bir araya geliyor. 2008'te bir maç sırasında tribünde çekilen bu fotoğraflar basına yansıyor.



Barışmanın ardından Kate William'ın 2008 yılındaki Kraliyet Hava Kuvvetleri mezuniyet törenine katılıyor. Resmi olarak ilk kez basının karşısına çıkıyorlar.


2009'da ilişkileri dolu dizgin devam ediyor. Kraliçeye rağmen bol bol Londra gecelerinde görüntüleniyorlar.


2010 yılında Kraliçeyi değil annesi Diana'nın ona verdiği öğütleri dinleyen William Kenya'da Kate'e annesinin meşhur yüzüğünü vererek evlenme teklifi ediyor. Annesinin boşandıktan sonra verdiği bir röportaj vardı. İzleyenleriniz olmuştur belki. Orada çocuklarına en önemli şeyin sevgi olduğunu her zaman söylediğini ve ileride bir gün onları aşık oldukları kadınlarla evlenirken görmek istediğini söylemişti. Zavallıcık göremedi maalesef. Ama William teklif için düşündüğü dönemde hep annesini hatırladığını ve onun sayesinde karar verdiğini açıkladı.
Yüzüğün değeri yaklaşık 700 bin tl.


Çiftin nişanları 16 Kasım 2010'da resmi olarak duyuruluyor. Ve nişan pozu veriyorlar.


29 Nisan 2011'de bu hikaye düğünle taçlanıyor. Tüm dünyanın canlı yayınla verdiği o meşhur düğün, kraliçeye rağmen gerçekleşen...


Kate Middleton düğünden sonra tam anlamıyla royal aileye uygun hale getiriliyor. Özel hazırlanmış kıyafetler, düşesliğe yaraşır şapkalar, her daim bakımlı saçlar vb. William ve Kate sık sık davetlere katılmaya başlıyorlar. İddiaya göre kraliçenin bu düğüne göz yummasının sebebi Diana'nın yokluğunda halkın Kate'e sempati duymaya başlaması ve kraliyet ailesinin imajı için bunun önemli olması. Gerçekten de insanlar bu çifti çok seviyorlar.


Kate bir çok sosyal sorumluluk projesini yürütüyor. Çocuklarla bir araya geliyor.


Kate Middleton 2012 aralık ayında aşırı derece mide bulantısı sebebiyle hastaneye kaldırılınca hamile olduğu anlaşılıyor. William taburcu olduğunda Kate'i hastaneden alıyor ve böylece resmi açıklama da yapılıyor. Fotoğraf Kate'in taburcu olduğu gün hastane önünde çekildi.


Hamileliği süresince pek çok organizasyona katılıyorlar. Özellikle Kate ve William 'ın Harry Potter'ın çekildiği stüdyoları gezerken verdikleri görüntüler oldukça sevimli.


Ve doğum. Cambridge'in minik prensi George.


Bazılar var Kate'i hırslı, gözü yükseklerde bir kadın olarak tanımlıyorlar... Bazıları ise aşık bir kadın, aşkı için savaşan ve mutluluğu yakalayan. Sanırım ben ikinci gruptanım. Aşık olmayan insanlar birbirlerine böyle güzel bakamazlar bence. Bakışlar her şeyi ele verir. Prens Charles ve Diana arasında aşk olmadığı nasıl görüntülerden anlaşılıyorsa, William ile Kate'in de aşık oldukları da bu kadar açık.

3 yorum:

  1. Kraliçenin inadı William'ı kelleştirmiş :))

    YanıtlaSil
  2. ben ilk gruba giriyorum, benim bildiğim hiçbir kadın 10 senelik bir sevgililik yaşamaz. sevgililik dediğin 3 yıldır, maksimum 5 yıldır, kate'in kraliçeyle tanışması bile ilişkinin 7. senesinde. william prens değil de sıradan, hadi maddi durumu iyi, yakışıklı, ama prens olmayan biri olsaydı kate bu adamı bu kadar sürede bırakırdı. ama evlenmeden önceki stiliyle sonrasındaki değişim inanılır gibi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki bırakırdı. ama empati yapınca insan hak veriyor. prens var karşında sabırlı olmayıp ne yapacaksın :) o hayatı gördükten sonra sıradan hayata dönmek hiç kolay olmazdı. ve bence kadınların %99'u sabırla beklerdi.

      Sil