3 Ekim 2013 Perşembe

2 Yeni Klip: Britney Spears vs. Rihanna

Birer gün arayla çıkan iki klip, iki iddialı şarkıcı. 

Önce Britney Spears'dan başlayalım. 90'ların sonlarında popun yeni kraliçesi ilan edilen, albümleri milyonlar satan bir genç kadınken, yaşadığı kötü evliliğin de bir sonucu olarak deyim yerindeyse kafayı yiyip bir süre rehabilitasyonla uğraştı. Geri dönüşü merakla beklenirken bir türlü istediği çıkışı yapamadı. Söylenenlere göre yeni albümü ile o çıkışı yakalayacak ve yeni nesil şarkıcıları sollayacak. Albüm çıkınca göreceğiz onu. Önce klibe bakalım.


Britney Spears gerçekten incecik olmuş. İki çocuğun ardından yine taş gibi. Eski kliplerinin aksine dans ediyor. Şarkıda mesajını da veriyor yani: çalış senin de olsun.


Şarkı bence tam anlamıyla spor yaparken gaza getirecek türden olmuş. Oldukça hareketli, elektronik altyapılı, gece klüplerinde favori olacak cinsten. Bu türde daha iyi şarkılar kesinlikle var.  Yine de kendisini dinlettiriyor.

İzlemek isteyenleri şöyle alalım.


Gelelim Rihanna'ya. Şarkıdan da klipten de nasıl bir olmamışlık akıyor. Klip başından sonuna kadar  " Sex Sells"  mantığı üzerine kurulmuş. Rihanna'nın görmediğimiz yeri kalmıyor neredeyse. Halbuki Rihanna eskiden çok kaliteli şarkılar ve onlara uyumlu harika klipler çekerdi. Şimdi madem şarkı boktan açabildiğim kadar açayım demiş.


Bu klibin daha ötesi nasıl olur acaba? Rihanna'nın albümlerinin kalitesinde ciddi bir düşüş var. Bu böyle giderse klipler de daha anlamsızlaşmaya devam eder gibi görünüyor.


Rihanna'nın klibi de şurada

2 yorum:

  1. Şarkı açısından da klip açısından da Britney dinliyorum. Rihanna yı bir dönem çok severdim ama tam anlamıyla rezalet bir klip ve hiç bir özelliği olmayan bir şarkı. Yani kesinlikle Britney...

    YanıtlaSil