10 Nisan 2013 Çarşamba

Bir Dizi Önerisi: Vikings



Vikingler çizgi filmlerden hatırladığımız gibi sevimli hikayeleri olan bir topluluk değil aslında. Kültürleri çok ilginç gelmiştir bana. Bu kültürü güzel bir şekilde yansıtan yeni bir dizi var şu anda gündemde. Adı "Vikings". Diziden ve oyunculardan önce Vikingler'i bir özet geçelim bence.


  • 8 ve 11. yy arasında en parlak dönemlerini yaşamış olan savaşçı bir halktır.
  • En önemli özellikler üstün denizcilik yetenekleridir. Gemileriyle yeni yerleri keşfe çıkar ve buldukları köyleri yağmalarlardı. Yağmacı özelliklerinden ötürü İngiltere ve Avrupa'da barbarlar olarak bilinirlerdi.
  • İsveç, Danimarka, Norveç'in atalarıdır diyebiliriz kendileri için.
  • İşgal ettikleri bölgelerde ele geçirdikleri esirlere oldukça kötü davrandıkları ve çok değişik işkence teknikleri uyguladıkları kayıtlarda yer almaktaymış.
  • Tanrıları Odin'dir. Savaşlardaki cesaret ve kendini ispat edebilmenin temelinde öldükten sonra Odin'in cennetine girerek onunla birlikte içme düşüncesi yer almaktadır.

Evet Vikingler özetle böyle bir halktı. History Channel bir güzellik yapmış ve bu halkın kültürünü güzelce yansıtan bir dizi yapmış. Vikings 6 bölüm itibariyle oldukça iyi giden bir yapım bence.


Başrolde Calvin Klein iç çamaşırı reklamlarından tanıdığımız Travis Fimmel var. Ragnar Lothbrok karakterini canlandırıyor. Ragnar Lothbrok Vikinglerde bir halk kahramanı, adına yazılmış destanlar mevcut.

Ragnar Lothbrok'un karısı Lagertha. Kalkan ustası ve gerçek bir savaşçı. Katheryn Winnick tarafından canlandırılıyor.

Rollo ise Ragnar Lothbrok'un kardeşi. Ve karısı Lagertha'ya yanık. Clive Standen canlandırıyor bu karakteri.

Boş zamanınız bolsa, izleyecek yeni  diziler arıyorsanız, biraz da tarihi mevzulara meraklıysanız tavsiyemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder