1 Mart 2013 Cuma

Yapma Bunu Warner Bros

Hayatım Peter Jackson'ın Tolkien uyarlaması filmlerini bekleyerek geçti ve öyle görünüyor ki bu daha da devam edecek. Zira The Hobbit serisinin son filmi Temmuz 2014'te gösterime girecekken 17 Aralık 2014 tarihine ertelenmiş.

Önce 2 film olacak dendi, anlayışla karşıladık. Sonra paranın kokusunu alan Warner Bros neden 3 film olmasın dedi ve dediğini de yaptı. The Hobbit Unexpected Journey şuan için dünya çapında 900 küsür milyon dolar hasılat yapmış durumda. Yakında DVD'si de çıkacak ve çok net 1 milyar dolar hasılatı bulacak.

Sadece Warner Bros'a yükleniyorum çünkü yapımcı şirket ne derse o olur genelde. New Line ile yapılan Yüzüklerin Efendisi serisinde daha çok para kazanalım, son filmi 3'e bölelim gibi düşüncceler yoktu. Bilmiyorum ben mi öyle algıladım ama bu filmi başarıyla tamamlayalım. Tolkien'in hayranlarını memnun edecek bir yapım olsun, gibi bir düşünce hakimdi sanki. Ama Warner Bros hasılatlarıyla ünlü bir şirket.

There and Back Again'in tarihi neden ileri alınmış olabilir diye baktığımızda aklıma şunlar geliyor:

1) The Hobbit An Unexpected Journey bol hasılatlı ama 0 ödüllü bir film. En iyi film olmasa da teknik dalda ödüllerin beklendiğini biliyorum. Akademi büyük ihtimalle şöyle düşündü: Yine Tolkien kitabı yine Peter Jackson. İlk filmi de izledik bir yenilik göremedik. Hatta Yüzüklerin Efendisi'nden farklı olarak makyajla yaratılan karakterler yerine bilgisayar efektleri kullanılmış, bilgisayar oyununa benzemiş. O yüzden sizin daha 2 filminiz var bir durun bakalım. Bunu tahmin eden Warner Bros da filmin vizyon tarihini Oscar sezonunun tam öncesine aldı ki son filmde kapanışı iyi yapalım diye.


2) Bildiğim kadarıyla The Hobbit An Unexpected Journey vizyon tarihine ucu ucuna yetişmiş bir film. Bu sıkışık dönemi tekrar yaşamak istemedikleri için tarihi ileriye almış daha geniş çalışmak istemiş olabilirler.

3) Uzun zamandır Peter Jackson'ın bazı sahneler için yeniden çekim yapacağı konuşuluyordu. Bu gerçekleşecek olabilir. Dolayısıyla da gösterim tarihi sarkacaktır.


4) Warner Bros tüm yapım ekibine fırça çekmiş bu nasıl iş? hiç ödül alamadınız demiş olabilir ve ne gerekiyorsa yapın son filmi ödüle boğun emrini vermiş olabilir. Dolayısıyla müziklerden görsel efektlere kadar her şey yeniden elden geçirilecek olabilir.


Olasılıklar böyle neler olacak merakla bekliyorum. Peter Jackson yılbaşından sonra bir prodüksiyon videosu yayınlayacağını söyleyip hala yayınlamadı. Depresyona mı girdi noldu anlamadım. Durum ciddi olabilir :)

3 yorum:

  1. Yüzüklerin Efendisi hepimizde ayrı bir yerde kalacak. Filmler 170 ve 200 dakika aralığında. O zamanlar filmleri bölme akımı başlamamış. Ve en iyi dönemdi. Harry Potter böyle birey yaptı ve gişede de fazlasıyla başarılı olunca diğer serilerde uzattıda uzattı.

    Mesela Twilight. yapım şirketinin elinde konu olmamasına rağmen sırf seri bitiyor artık para gelmeyecek endişesi ile boş 2 film sunuldu. toplasan 2 filmi tek film etmiyor. peşine The Hunter Games'in son kitabının bölüneceği açıklandı. Yok artık dedik ama oldu.

    The Hobbit kitabı ince ve nasıl 3 film çıkartacaklar merak ediyorum. Sırf Yüzüklerin Efendisi hayranlarını filme çekmek için yapılan birşey bu. Tabii bunda artık filmn çekecek konu bulunamamasınında etkisi var. artık yapımcılar kendilerini tehlikeye atmak istemeyip gişe yapmış bir filmin devamını çekiyorlar.

    Şu filmleri 2'ye bölme işinden Harry Potter başarıyla kalktı ama peşinden gelenler çuvallayacaklar. The Hobbit yönetmeninden dolayı başarılı bir iş sunuyor ama senaryo bittiğinde Peter Jackson'da kurtaramaz onları.

    YanıtlaSil
  2. Yeni moda oldu maalesef. Daha fazla kazanç uğruna serilerin takipçileri sömürülüyor. Elin mecbur izlemek zorunda kalıyorsun. Ve final hasılatı 2'ye katlanmış oluyor.
    The Hobbit 2'ye bölünecek denildiğinde garip karşılamadım ama 3'ü duyunca baya şaşırdım. Gerçekten ince bir kitap. Her ne kadar Silmarillion'dan eklemeler yapılmış olsa da 3 film fazla gibi. İlk film biraz konusuz geçti zaten. 2 ve 3'e yüklenecekler anladığım kadarıyla. Umarım hayal kırıklığı olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Hobbit: An Unexpected Journey 160 dakika boyunca görsellik sunan bir filmde. Dediğiniz gibi umarım devam filmleri hayal kırıklığı oluşturmaz.

      Sil