2 Mayıs 2013 Perşembe

Şuursuz Ergen Justin Bieber ve Fanları

Bir ülkeye giriş yapacağınız zaman çok önemli bir kural vardır: Pasaport kontrolü. Kim olduğunuz, ne kadar paranızın olduğu ya da ne kadar fanınızın olduğuna bakılmaksızın yapılır. Başbakana da yapılır, Bill Gates'e de. Ama gel gör ki dünkü çocuk Justin Bieber kontrolden geçmeden ülkeye giriş yapabilecek kadar kendini bir şey sanıyor. Hem geldiği ülkeyi ciddiye almıyor hem de büyük bir ego patlaması yaşıyor. Yaşı daha 19 iken böyle bu durum. Az çok aklı olan bu çocuğun geleceğini görür.


Havaalanından çıkarken saklanmaya çalışmış, arkasından gelen polise aldırmamış ve polis bu şekilde ülkeye giriş yapamayacağını söyleyince araçtan çıkmaya tenezzül bile etmeden pasaportu uzatmış. Polis tarama yapılacağı için kendisinin de gelmesini rica etmiş ama dinleyen olmamış. Ukalalığa bakar mısınız?


Bu gördükleriniz kendisinin hayran kitlesi. Justin Bieber diye bağırıp duruyorlar. "Hayran olmak nasıl olmamalı" bakıp görülebilir kendilerinden. Başkası adına utanmak diye bir deyim vardır ya onların adına utandım ben de. Yıllar sonra büyüdüklerinde bu yaptıklarından onlar da utanacaklar.


Polis pasaportun peşindeyken arka fonda ağlayan bir kız vardı. Daha sonra gösterdiler kızı. Justin Bieber'a çiçek yaptırmış. Tabiki Justin Bieber dönüp bakmamış bile. Sonra da gözyaşlarına boğuldu kızcağız. Ne diye ağlıyorsun? Kimdir bu? Müziğin amacı seni ruhsal açıdan rahatlatmak değil mi. Dinle ve geç. Elin bebesine hayranlık neden?


Basın mensuplarına saldıran korumalar. Şemsiyeyle hem de.

Elin 19 yaşındaki bebesinin peşinden koşturduğu kalabalık.


Ben hem bu Justin Bieber'ın mevcut egosuyla geleceğini iyi görmüyorum hem de onun hayranları olan kişilerin durumunu.

Bu hayranların daha önceden yaptığı uçuk olaylar da mevcut. Kola jiletle Justin Bieber'ın adını kazımak, dövme yaptırmak, intihar girişiminde bulunmak gibi.


Bu kızın ileride dövmeyi sildirmek için harcayacağı çabaya, paraya yazık.


Başka bir kafası çalışmayan fan örneği. 1994 yılında yani Twitter'ın daha mevcut olmadığı bir dönemde ölen Kurt Cobain için onun twitterdaki fanları Justin Biber kadar değildi diyebilecek kadar uçmuş bir arkadaş.


Justin Bieber'ın karton maketiyle fotoğraf çektiren bir kız ve maketi gerçek sanan başka bir kız.

 Görüldüğü üzere fanlara şuursuz dememin gerekçeleri var. Ergenlikte salgılanan büyüme hormonu artık farklı yan etkilere mi sahip anlayamıyorum.


Justin şımarıklığının yanı sıra dünyadan da bir haber bir çocuk. Yahudi Soykırımı kurbanı  Anne Frank'ın müzeye dönüştürülen evini ziyaret ediyor. Ve yaşasaydı kesin Beliber olurdu diyor. Kafan nerede çocuğum senin? Hadi senin kafan diyelim ki başka yerlerde hiç mi basın danışmanın, akıl danışabileceğin tanıdıkların yok ?


Youtube'a girip arama kısmına "somebody to love" yazdığımda Queen değil de Justin Bieber çıkıyorsa yeni jenarasyonda cidden bir sorun var demektir. Aklınızı başınıza alın ergenler. Biraz da kaliteli müzik dinleyin, kulaklarınız bayram etsin. Yok benim illa hayran olmam lazım diyorsanız da daha yakışıklı adamlara hayran olun. 


EDIT: Bu da bonus olsun. İzlemek isteyenler için ibretlik bir video

6 yorum:

  1. Ciddi anlamda 90'ların sonlarına doğru doğan çocuklardan şüphe etmeye başladım. Genelleme yapmak istemiyorum fakat görünende tersini kanıtlıyor. Yazık yahu.

    Birde sitenin birinde gördüm. Justin veledi twitterından Türkiye'nin nesi meşhur diye sormuş sanırım. Girip bakmadım, haberi yapan sitenin yalancıyım ama haberdeki yorum iyiydi: "Osmanlı Tokadı"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyiymiş :) Hem Justin veledi hem de hayranları tokadı hakediyor :)

      Sil
    2. Mesela ben 97 dogumluyum ama JB , 1D , Kristen hayrani değilim . Tamamen sürü psikolojisiyle hareket eden hayranlar... Ve reklam ürünü Justin ( Ellie Gouilding , Simon Nessman , The Cranberries hayraniyim ama onlar için kendimi kesmem :D )

      Sil
  2. Acaba site devam etmeyecek mi?

    YanıtlaSil