18 Mart 2013 Pazartesi

İngiliz Aksanı Çekici mi, İtici mi?

Bir Türk'ün İngiliz aksanı ile konuşması deveye hendek atlatmaktan daha zor bir hadise. Gel gör ki insan istiyor konuşabilmeyi. Şu ana kadar pek başarabilmiş değilim. Ama çalışmalarım sürüyor.

Konuşmakta başarısız olsam da dinlemekten inanılmaz hoşlanıyorum. Bu sebeptendir ki İngiliz aktörler bir numara öndedir benim için.

Bayıldığım bir kaç video:

Tabiki Harry Potter'ın yıldızları başta geliyor. Kusursuz aksanları var.

Keira Knightley ve Orlando Bloom

Russell Brand ( aksan güzel ama adam ekstra uyuz)

Sherlock bir İngiliz dizisi. Ve dizinin yıldızları ( Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman) da en saf İngiliz aksan konuşan oyuncularından.

 Robert Pattinson bence yavaş yavaş Amerikan aksanıyla konuşmaya başladı. Eski videolarından birini buldum o yüzden.

Ve ses tonuna ölüp bittiğim Richard Armitage

Tabi aksan deyince bu iki küçük veledin videosunu koymazsam olmaz. Olay budur :)

Nedir Amerikan aksanıyla İngiliz aksanının farkı, ben anlamıyorum diyenler için de şu video iş görür bence:

4 yorum:

  1. Bazen ingiliz aksanını anlamakta zorlansamda kulağa çekici geldiği bir gerçek. İngiligz aktörler sırf aksanlarından bende de özel bir yerdeler.

    Robert Pattinson hakkında da aynı görüşe sahibiz. Güzelim aksanını kaybetmeye başlıyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam izledim tv showcularından Jimmy Kimmel bu konuyu sormuştu kendisini. Ne cevap verdiğini hatırlamıyorum orası ayrı :D İlgimi o kadar çekmiş herhalde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam artık Los Angeles'ta yaşıyor, Amerikalılar ile takılıyor. Filmlerde ingiliz aksanı ile konuşmaması isteniyor. Ve ortaya bu sonuç çıkıyor. Ben kesinlikle aksanlı halini tercih ederdim.

      O programı hatırlamıyorum, bir araştırayım :)

      Sil
    2. eh malesef öyle oluyor. İngiliz yapımlarda yer almalıki aksanından uzaklaşmamalı. Gerçi talebe bağlı. İngiliz yönetmenler istemedikce yapacağı birşeyde kalmıyor.Yorumu yazarken baktımda bu yıl ingiliz yönetmen James Marsh ile çalışacakmış. Bunu geliştirebilirse yaşı ilerledikce sesinden dolayı bir karizması olabilir :)

      Sil
    3. Yönetmen İngiliz bile olsa büyük ihtimalle Hollywood yapımıdır. Artık oraya da yerleştiği için onu aksanla izlemek imkansıza yakın bir şey bence.

      Sil