9 Mart 2013 Cumartesi

Fanların Saldırısına Uğruyorum !

Günümüzün ergenlerinin çığrından çıkarak fan olma anlayışları var. Nasıl mı oluyor bu, kısaca özetleyeyim:

1) Fanı olduğun ünlüyü adeta bir aile bireyinmiş gibi görmek ve savunmak
2) Çıldırmışçasına onunla ilgili her haberi takip etmek
3) Onun yediği haltları meşrulaştırmaya çalışmak
4) Onu dünya iyisi hatta bir melek olarak göstermeye çalışmak ve bu uğurda blogdan bloga, forumdan foruma koşarak cevap yetiştirmek
5) İyice abartıp İstiklal Caddesi'nde ve/ veya benzer yerlerde sevdiğin ünlünün adını haykırarak kendini rezil etmek
6) O kişi hayatını dibine kadar yaşarken bir bilgisayar ekranına takılıp onunla ilgili hayaller kurarak en güzel zamanları heba etmek

Biz de ergen olduk ama sapıtmadık bu kadar. Elbette odamıza poster astık ama o kişiyi savunmak adına kimseye hakaretler yağdırmadık. Son zamanlarda blogda yorum yapan ve bana mail atan bazı ergen arkadaşlar bana bu yazıyı hazırlama gereği hissettirdi. Blogdaki yorumların çok çirkin olan bir kaç tanesini silmek zorunda kaldım. Genel olarak yorumlara konu olan kişiler şunlar:

Kristen Stewart
Miley Cyrus
Taylor Swift
Justin Bieber

Genel durum şu; bunlardan biri bir halt yemiş. Ve benim sevgili ergen arkadaşlarım gelip bunu savunmaya kalkışıyor. Ama savunma şeklindeki ortak nokta " sen öyle diyorsun ama x bunu hasta çocuklara/yaşlılara/ engellilere yardım etmek için yaptı" Evet şaka gibi ama 4 kişinin de ortak noktası birer iyilik meleği olmaları imiş meğerse.

Kristen Stewart ile başlayalım. Hatırlarsanız Oscar Törenine koltuk değnekleriyle gelmiş, ödül sunarken sarhoşmuşcasına saçmalamış ve adeta rezilliğimle gündem olayım yeter demişti.

İşin ilginç yanı ertesi gün hiçbir şey yokmuş gibi arkadaşlarıyla görüntülenmişti paparazziler tarafından. Tabiki koltuk değneği falan yoktu. Her neyse Kristen Stewart'ın o geceki adeta sarhoş hali fanları tarafından yapılan yorumlarla şöyle savunuldu: "Kristen Stewart Lösemililer için kan veriyor, o yüzden çok halsizdi Oscar Töreninde"

Adının olduğu yeri kestim ki büyüdüğünde rencide olmasın diye.


Geçelim Miley Cyrus'a. Onunla ilgili bir yazı hazırlamıştım.( Burada

 Onunla ilgili gelen yorumlar da böyle.






Nedir bu bağışlama mevzusuna olan takıklık? Ben şöyle algılıyorum. "Evet farkındayız bunlar hiç hoş olmayan şeyler yaptı ama üstünü bir şekilde kapatmak lazım, en iyisi bir şey bağışlamış olsunlar." Diğer bir bağışlayan da Justin Bieber. Konserine 2 saat geç çıkan ve ardından bayılan Justin Bieber de meğer kanser hastası bir çocuğa kan verdiği için geç çıkmış ve o yüzden bayılmış. Hımm...

Ve Taylor Swift. Taylor Swift yüzünden yediğim küfürlerin haddi hesabı yok. Düzenli olarak yorum siliyorum. Twitter'da afişe edilmişim. Taylor Swift'in hayranlarının diğerlerine göre çok daha fazla küfürbaz olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim.


Durum aşağı yukarı böyle. Hormonların etkisiyle kafası çok yanlış çalışan ergenlerimiz ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Sanıyorum günümüzde teknolojinin olumsuz etkisiyle iyice asosyalleşerek bu tarz ünlülere daha fazla kafayı takmaya başladılar. Bizim zamanımızdaki gibi poster asmakla bitmiyor olay, her anlarını internetten açıp öğrenebiliyorlar. Dolayısıyla bu insanları ilahlaştırıp çok fazla saçmalar hale geliyorlar.

Ufak bir tavsiyem, nasiyatım olacak. Siz bu insanlardan çok daha değerlisiniz sevgili ergenler. Enerjinizi bu saçmalıklara harcamayın. Zaman akıp gidiyor. Hayatınızı yaşayın!

6 yorum:

  1. Ben bu yeni nesli anlamıyorum. 26 yaşındayım. Bende o dönemlerden geçtim. Loe'nun, johnny deppü robert downey jr posterleri aslırdı duvarlarımda ama hiç bir zaman yanlış yaptı şeylere aferin demedim. bi johnny depp verobert downey jr'nin geçmişine bakılırsa ne demek istediğim anlaşılır. savunmadım ve laf söyleyen insanlarada karışmadım. herkesin hakaret etmediği sürece eleştirmek hakkıdır.

    Ama malesef artık öyle bir duruma gelmişki gençlik gün boyu nette fan site, gruplarından ayrılmıyorlar. Sosyal aktiviteleri neredeyse sıfır. Önlerine almışlar koca bir çerçeve onunla vakit geçiriyorlar. Acıyorum hallerine. Eleştiriyi geçtim yapıcı eleştiriye bile tahammülleri yok.

    Kristen stewart ayağını cam şişeye basarak kesmiş. Artık onun hangi içki şişesi olduğunu tahmin etmeye gerek yok. Kaldıki gördüğüm kadar fanlarının başka oyunculara tahammülleri yok. Jennifer Lawrence, Emma Watson, Emma Stone, Emilie de Ravin ve son olarak Sarah Gadon. ki kendisinin bir dergiye verdiği röportaj magazin sitelerinde yer aldı. twilight fanlarından çekindiğini söylemiş. Bu fanları yüzünden insanlar hayatlarını yaşıyamıyor.

    Keza Miley Cyrus ve Taylor Swift fanlarıda öyle. Sırf birini savunmak adına onun bilmem kaç sevgilisi olmuş diğeri bilmem nasıl giyiniyormuş gibi ancak kötüleme derdindeler.

    Justin Biere fanlarına diyecek sözüm yok. Kendiler twilight ve kristen stewart fanları kadar beterler. çocuğun yemedği halt kalmadı halen melek o derdindeler. Hayır bu kadar tabulaştırmayı anlamıyorum. Gençler diyorum ama dediğim gibi bende geç oldum. Hoşuma gitmeyen ünlüler oldu ama aldırmadım. Ne kendi fanı olduğum insanı öveceğim diye diğerlerini küçük gördüm nede sevmeyen insanların yorumlarına karıştım.

    Bu durumları geçer dedikce iyice zıvanadan çıkmaya başladılar. Malum bu blogda en son kristen stewart'ın durumu tartışma yarattı ama cengiz abazoğlundan diğer modacılar tarafından yerden yere vuruldu. Biz gördüğümüzü eleştirdik saçlarını bi yıkasaydı, toplatsaysaı veya ne bileyim fön çektirseydi dedik anlamadılar. işleri moda olan insanlara bile siz ne anlıyorsunuz denildi.

    Herşeyi kendilerinin bildiğini, ünlülerin işlerine geldiği gibi kullandığı bu fanlar ne zaman görecekler merak ediyorum. kullandıklarına mı üzüleyim yoksa herşeye balıklama atlamalarına mı yoksa bu kadar tahammülsüz olmalarına mı bilemiyorum. insanın biraz öz eleştiri yapması lazım. bir ünlüyü bu kadar kişi eleştiriyorsa vardır demekki bir sorun. kristen stewart onca film izleyen insanlar mimiksiz, oynayamıyor eğitim alsın diyorsa, miley şöhretin altında eziliyor ne yaptığı bilmiyor deniliyorsa veya justin biere şımardı, kendisini kaybediyor, ne yapacağını bilmiyor boyundan büyük işlere kalkışıyor diyorsa var demekki bir sorun. bu kadar insanın dediği şeylere dikkate almayan ünlülerde kendisini beğenmişlikte vardır. Bunu idrak etmeleri lazım. Önce fanı oldukları insalara baksınlar sonra onları eleştiren insanlara. Haksız eleştiri varsa güzel bir dille durum anlatılır ama yoksa susup sadece yazılanları okuyacaksın yok yapamıyorsa bakmayacaksın.

    Sizede geçmiş olsun diyorum. Umarım tez zamanda kurtulursan bu durumdam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Ben de aslında bu duruma olan üzüntümü dile getirmek istedim. Sonuçta bir kaç ergen cevabını verirsin susarlar ama akılları nerede bunların? Bu kadar boş işlerle uğraşmak zorundalar mı? Bunlar canımı sıktı.

      Bizim astığımız posterler çok çok masumdu. O posteri asardık ama sadece o kişiyi hoş bulduğumuz için yapardık bunu. Ne ona tapardık ne de abuk hayaller kurardık.

      Bir de şöyle bir şey var. Mesela ben hiçbir kadına hayranlık beslemedim. Şuan ergen kızlarda kadın ünlülere bir hayranlık ve idol olarak görme sorunsalı var. Üstüne üstlük yaptıkları her şeyi taklit ediyorlar. Bu da çok komik geliyor bana.

      Sil
    2. Off o durum çok fena. En fazla kadın oyunculara karşı bir sempati ve saygı durumum vardı benimde. Duvarımda hiç bir kadın oyuncunun resmi yoktu ve dediğiniz gibi bizim sevgimiz sınırları aşmıyordu. Şimdikilere bakıyorum kadın oyunculara tapma derdindeler. Ki bunların aralarında 20'li yaşlarında insanlarda var. Komikler. Mesela Emma Stone için kötü oyuncu diyorlar. Yer aldığı/alacağı projelere, yönetmenlere laf söylüyorlar ama kendi sevdikleri oyuncu belkide hollywood en kötü oyuncusu iken neredeyse Meryl Streep kadar yetenekli diyecekler. Okulum bitmemiş olsaydı bu durumları hakkında tez yazıp en yüksek notu alırdım diye düşünüyorum :D

      Sil
    3. Aynen ben de bu konuda tez yazmayı düşünebilirdim. Belki yazılmışı bile vardır :)
      İnanılmaz asosyal bir nesil yetişiyor. Bazen düşünmeden edemiyorum onların çocukları nasıl olurlar diye. Çok garip çok :)

      Sil
  2. çok merak ediyorum justin bieber neden konser günü kan veriyo.konser sabahı versin,önceki gün ya da.
    kristen mesela oscar günü neden?
    ya allah aşkına bu ergenlerin valla işi gücü yok bunlara inanıyolar.ya 2 kitap okuyun,film izleyin,sosyalleşin arkadaşlarınızla ailenizle takılın yemeyin bu saçma haberleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ergenlerin bu durumu bence araştırma konusu olur, üzerine tez bile yazılır. Neden bu kadar olumsuz yönde değişiyor davranışları ben çözemiyorum. Bunlar ufak örnekler ama sosyal medyanın her alanında daha aşırı davranışlarda bulunan ergenlere rastlamak mümkün.

      Sil