19 Ocak 2014 Pazar

2014 SAG Awards

Oyuncular Birliği ödülleri dün gece sahiplerini buldu. Yoğunluktan canlı olarak takip edemiyorum ödül törenlerini. Bir de itiraf etmek gerekirse bu seneki filmler beni heyecanlandırmıyor. Tabi gecede kim ne giymiş bakmazsak olmaz.

Jennifer Lawrence, ödülü alacağı beklenen isimlerden biriydi. Oscar'ın da en büyük favorilerinden olmasına rağmen bu gece en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kaptırdı. American Hustle ekibi en iyi oyuncu ekibi ödülünü aldı gerçi. Yine de eli boş dönmedi :)


Jared Leto gecenin kazananlarından. En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü aldı. Geceye annesiyle geldi.


Cate Blanchett en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı. Ve bu gidişle Oscar'ı da alacak.


Captain Phillips fena film değil. Ama Tom Hanks ödülü alamadı.


Sandra Bullock en iyi kadın oyuncu ödülünü Cate Blanchett'e kaptırdı. Gravity'i izledim, performansı etkileyiciydi. Bakalım Oscar'dan da eli boş mu dönecek?

Bradley Cooper geceye sevgilisi Suki Waterhouse ile katıldı.


Gecenin kazananlarından olan Breaking Bad ekibi

Jennifer Lawrence'ın basın odasında girdiği ilginç haller:


Kazananların listesi ise burada.

13 Ocak 2014 Pazartesi

Golden Globes 2014



Golden Globes ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninde konuşmamız gereken pek çok şey olmuş yine. İzleyemedim maalesef ama uyanır uyanmaz baktım olan bitene.

8 Ocak 2014 Çarşamba

2014 BAFTA Adayları

Oscar'ın habercilerinden biri olan BAFTA'nın adayları sonunda belli oldu. Adaylıklar beni hiç şaşırtmadı.  Yazın ortasında American Hustle iddialı bir filmi olacak diye yazı hazırlamıştım. Öyle de oldu.  BAFTA'da tam 10 adaylığı var. Dikkat çeken diğer film 12 Years of A Slave. Ve tabiki Gravity. 

Şimdi adaylara bakalım:

En iyi film

12 Years of A Slave

American Hustle

Prompter Yüzyılın İcadı

Prompter günümüzde neredeyse siyasetçilerin tamamı tarafından kullanılan bir alet. Çoğumuz oo ne güzel konuşuyor, hitap yeteneği ne güçlü derken aslında  önünde duran prompterın marifeti bunlar. Prompter ne zaman bozulsa bir şok yaşanıyor. Tüm yardımcılar geliyor, sorun çözülmeye çalışılıyor. Ve tabiki konuşma kesiliyor :) Cihaz aşağıda göründüğü gibi, alt tarafa konulan yazılar üst kısma yansıtılıyor.


Prompter'ın son mağduru ünlü yönetmen Michael Bay oldu. Koskoaca yönetmensin, 2 soruya cevap verebilirsin herhalde diye düşünüyordum ben ama iş hiç öyle değilmiş. O soruların cevabına önceden hazırlanılmış ve prompter'a cevaplar yansıtılmış. Michael Bay'in cihaz bozulduğu anda yaşadığı şaşkınlık gerçekten komik. Sahneyi terk edip gidiyor. Yok böyle bir rezillik :)

İzleyiniz efendim :)